Elektrische auto

Ook de hogere catalogusprijzen van elektrische auto’s bleken een belangrijke factor die automobilisten ervan weerhield voor een EV te kiezen. Goedkopere gebruikskosten zouden de meest invloedrijke reden zijn waarom automobilisten een elektrische citroen 2cv   auto overwegen, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Hoewel velen denken dat het milieu redenen zijn waarom automobilisten overschakelen op een elektrische auto, blijkt uit de resultaten van Autovia’s Driver Power studie onder 60.000 automobilisten dat het eigenlijk financiële redenen zijn die het meest verleidelijk zijn.

Goedkopere gebruikskosten de belangrijkste stimulans om voor een EV te kiezen

De hogere catalogusprijzen van elektrische auto’s bleken echter ook een belangrijke factor te zijn die automobilisten weerhield om voor een EV te kiezen, en werden door meer mensen genoemd die niet voor een EV kozen dan voor enig ander aspect.

Andere redenen waarom automobilisten aarzelden waren angst voor een groter rijbereik, een beperkt aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s en het feit dat een groot deel van hen een ‘emotionele band’ zou hebben met benzine- en dieselauto’s.

Autovia hoofdredacteur, Steve Fowler, zei: “Het is duidelijk dat de initiële kosten van EV’s en de zorgen over het opladen de grootste obstakels blijven, maar de diepgang van ons laatste onderzoek onthult ook tekenen van hoop voor de EV-sector.

“Slechts één op de vier mensen die in de afgelopen 24 maanden in eerste instantie een EV of een hybride auto overwogen, ging over tot de aanschaf van iets anders – meestal een benzineauto. En hoewel 60 procent van de bestuurders de laatste keer niet eens een EV of hybride overwoog, zijn degenen die van plan zijn er de volgende keer een te kopen, nu in de meerderheid.

“Nog meer goed nieuws voor EV-fabrikanten komt van het feit dat EV, ondanks de initiële aankoopprijzen die veel mensen de afgelopen twee jaar hebben afgeschrikt, steeds vaker als goedkoper worden gezien. Lagere gebruikskosten worden het vaakst genoemd als de belangrijkste reden om een EV te overwegen, wat erop wijst dat consumenten meer vertrouwen krijgen in EV’s.”

Elektrische auto’s blijven in populariteit stijgen: uit de laatste cijfers van de Society of Motor Manufacturers and Traders blijkt dat keurig een vijfde van de in november 2021 geregistreerde auto’s elektrisch was – bijna het dubbele van het aantal verkochte dieselauto’s. Dit jaar alleen al zijn er meer dan 160.000 EV’s geregistreerd – een stijging van 89 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

Elektrische auto
Schuiven naar boven